Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда бележи стабилен прогрес в развитието на задвижващата си система

Хонда бележи стабилен прогрес в развитието на задвижващата си система

31
0
Хонда

Програмата на Хонда бележи стабилен прогрес преди завръщането на японския производител във Формула 1 догодина.

Автомобилният концерн отново ще е част от Гран при, като ще доставя двигатели и задвижващи системи на Макларън. Тази година в сила влязоха новите технически изисквания, като моторите вече са турбо, 1,6 л с допълнителни системи за енергия.

Компанията бележи стабилен прогрес в развитието на задвижващата система – се казва в съобщение от страна на концерна.

Европейската база на Хонда ще е в Милтън Кийнс (Великобритания) и трябва да заработи до средата на 2014 г. До тогава дейността ще се провежда в централата в Токио и в развойния център в Точиги.

Хонда участва във Формула 1 в няколко различни периода. Първият от тях е през 60-те години на ХХ век. В периода 1988 – 1991 г. бележи едни от най-големите си успехи, като тогава работи с Макларън, а Аертон Сена и Ален Прост доминират в F1. Напуска през 1992-ра, за да се върне първо като доставчик на двигатели от 2000 от 2005 г., а след това откупи екипа на БАР и създаде отново свой собствен тим. Последното оттегляне дойде в края на 2008 г., като причината бе икономическата криза. Компанията даде отбора на техническия директор Рос Браун на символична цена, за да го спаси, а през 2009-та екипът спечели титлите при пилотите и конструкторите.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.