Начало Автомобили Honda се превърна в хит на CarFest North

Honda се превърна в хит на CarFest North

115
0
Honda NSX,Джеймс Тоузланд

Honda се превърна в хит на организирания от популярния британски радио водещ Крис Еванс CarFest North. Събитието бе истински семеен фестивал, като приходите от него ще бъдат дарен за благотворителност – на инициативата BBC Children In Need. То събра на пистата Ултън парк над 55 000 души, които се забавляваха, разглеждаха и учеха.

Близо 260 деца участваха в организирания от Honda курс „My First Licence”. Той бе за от 5- до 11-годишни хлапета, които получиха първите си уроци как да управляват мотоциклет. Участниците бяха напътствани от инструктори как безопасно да карат 50-кубикови Honda CRF50 по специално изградено трасе.

Интересните учебни процеси продължиха с ATV Experience за тийнейджъри. Почти 300 по-големи деца се обучаваха с Honda TRX420 – как да контролират машините, как да ги управляват при определени условия, как да пазят баланс и т.н. Още по-забавно бе при сенокосачките, където се случиха поредица изумително смешни двубои гума до гума!

Двукратният супербайк шампион Джеймс Тоузланд бе на фестивала, като той кара Honda NSX. Специалният автомобил бе не просто от първото поколение на супермодела, но и е принадлежал на легендарния Аертон Сена.

Беше изумително! – възкликна британецът. – Първоначално идеята бе да дойда само за една вечер, а вместо това изкарах целия уикенд на фестивала. NSX-ът на Сена бе невероятно удоволствие – огромно благодаря на Honda за поканата. Аз всъщност карах NSX, когато бях на 17. Вероятно не трябваше да го правя тогава, но беше на частен път, където тествахме с мотоциклетния екип. Беше колата на Аарон Слайт – прочут пилот на марката в сурпербайк. Той ми даде ключовете да направя няколко кръгчета – страхотни спомени. Времето не беше много добро, но на хората не им пукаше: фестивалният дух бе страхотен.

Сред най-популярните гости бе и Джонатан Риа, който се състезава в световния шампионат по супербайк за Honda. Той пък кара HM Plant Fireblade, с който Стив Плейт печели Senior Isle of Man TT през 2009 г.