Начало Автомобилни новини Honda Civic стана по-спортен

Honda Civic стана по-спортен

50
0

Нови подобрения в спортен стил в екстериорния и интериорен дизайн на Honda Civic бяха направени за модела за 2015 г., който вече се лансира на пазара. Подобренията не са само за хечбека, но и за Civic Tourer. Освен това, заедно с фейслифта на моделите, бе показана и версията Civic Sport, която е свързана с модела Type R.

Подобренията на Honda Civic за 2015 г. бяха показани за първи път на автомобилното изложение в Париж през 2014 г. Колата е с дизайнерски и технологични подобрения, които ще направят този автомобил още по-привлекателен в цяла Европа. Както Civic,така и Civic Tourer са с подобрен екстериорен дизайн на предницата, който придава отличително ново излъчване на модела, акцентирано с нови фарове с интегрирани дневни светлини и нова аеродинамично оформена предна броня. Civic Hatchback е също така с нови задна броня и странични престилки, черен заден спойлер и комбинирани задни LED светлини.

В съответствие с тези висококачествени подобрения във външното оформление, моделите за 2015 г. са с усъвършенствано интериорно оборудване, с нова текстилна тапицерия на седалките и нови шевове на върху подглавниците, нова вътрешна декоративна облицовка на вратите с хромирани дръжки и инструментален панел с черно покритие металик.

И Civic 2015 е с просторен интериор, предлагащ гъвкави решения, а също и характеристики, с които този модел е водещ в класа. Това например е багажното отделение с ненадминат обем от 477 л при Civic Hatchback и 624 л при Civic Tourer,  при изправени седалки и за двата модела.

Изцяло новата аудио-информационна система Honda Connect направи своята премиера в гамата модели Civic 2015. Honda Connect предлага удобно управление и комуникационни възможности по време на пътуване, а основните функции включват например AM/FM, DAB и Internet Radio, Bluetooth интерфейс, навигация в интернет, сателитна навигация и камера за задно виждане при паркиране.

Honda Connect е съвместима с Android 4.0.4, най-популярната операционна система за смартфони, и позволява да се използват популярните начини за управление – докосване и плъзгане с пръсти върху 7-инчовия сензорен екран. 

Дебют в Civic 2015 правят и редица нови технологии за окачването и активната безопасност, благодарение на които автомобилът ще създава много повече удоволствие по време на шофиране и ще е по-стабилен при всякакви условия, основно чрез подобрения в системите Agile Handling Assist и Vehicle Stability Assist.

Когато е необходимо, Agile Handling Assist прилага по незабележим за шофьора начин леко спирачно усилие върху отделните колела по време на завиване, за да повиши максимално бързата реакция и устойчивостта на автомобила. Усъвършенстваната система Vehicle Stability Assist, функционираща съвместно с Agile Handling Assist, повишава максимално сцеплението при движение в завой и при ускоряване върху хлъзгав път, като модулира действието на спирачната система и подаването на газ с цел поддържане на избраната посока на движение. Системата Vehicle Stability Assist подобрява и усещането при натискане на спирачния педал.

Всеки модел от гамата на Civic за 2015 г. разполага със системата City-Brake Active на Honda като част от стандартното оборудване. Тя е създадена специално да помогне за предотвратяване и намаляване на риска от инциденти при ниски скорости, сканира пътя пред автомобила с помощта на радарни устройства и автоматично задейства спирачките при възникване на непосредствена опасност от удар. Системата е проектирана да функционира при скорости под 30 км/час.

Европейската гама на Civic е разширена с нов модел – новия Civic Sport.Този модел, базиран на Civic Hatchback и задвижван от 1.6-литров 120 к.с. дизелов двигател или 1.8-литров 142 к.с.бензинов двигател, е оборудван със заден спойлер със 17” алуминиеви джанти. Някои от ефектните характеристики на дизайна на Civic Sport са заимствани и от бъдещия модел Type R, напр. нова предна броня с по-ниско разположена решетка и черна облицовка на тавана на купето.