Начало Автомобили Honda показва три нови двигателя от технологията Earth Dreams в Париж

Honda показва три нови двигателя от технологията Earth Dreams в Париж

224
0

Honda ще покаже изцяло актуализираната гама на двигателите за новите си модели за 2015 г. на автосалона в Париж.

От пролетта на 2015 г. популярният CR-V ще се предлага с по-мощен дизелов двигател и по избор с 9-степенна автоматична предавателна кутия. Екстериорът също е доста променен с нови фарове, радиаторна решетка, фарове за мъгла престилка и броня отпред, а отзад са нови комбинираните LED светлини, с освежен дизайн е задният капак и има подобрения по бронята.  ен капак и броня завърши подобрения.
CR-V със задвижване на 4-те колела ще бъде с по-мощен 1.6-литров i-DTEC двигател с 4-илиндъра от серията Earth Dreams Technology на Honda. Следващата генерация на този агрегат ще има по-добра производителност и по-ниско вредни емисии CO2, като е с едно от най-добрите съотношения на мощност към ефективност на пазара. За CR-V, този нов двигател ще замени предишният дизелов 2.2 л i-DTEC.

Когато този SUV е оборудван с 6-степенната механична трансмисия, той ще бъде с по-мощен дизелов двигател със 160 к.с. и 350 Нм, докато отделя водещи в класа под 130 гр/км CO2, което е с 11% подобрение в сравнение с предишния модел. За могат собствениците на новия CR-V да използват изцяло ефективността на последните двигатели, новият модел се предлага и с нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, с емисии на CO2 по-ниски от 135 г / км – 20% по-малко от тези на предшественика си.
Дизеловият CR-V с две задвижващи колела, който се предлага с механична скоростна кутия, ще продължи да бъде с 1,6 л i-DTEC дизелов двигател 120 к.с., но емисиите са намалени на 117 гр/км.

Нов HR-V, нов двигател

На щанда на Honda в Париж ще бъде прототипа на наскоро обявения компактен SUV – HR-V. Новият HR-V със задвижване на предните колела ще се продава от лятото на 2015 г. с два двигателя – бензинов 1.5 л i-VTEC и лекият дизел 1.6 i-DTEC. Двата са от серията Earth Dreams Technology на Honda и са с 6-степенна механична трансмисия, но 1.5 i-VTEC ще бъде и с полуавтоматичната CVT скоростна кутия.

Нов Jazz, нов двигател

Заедно с HR-V, европейски дебют ще направи и прототипа на Jazz. Honda ще покаже изцяло новата каросерия на колата, с елегантен и модерен дизайн, който загатва за значителния напредък на модела. Той също ще се продава от лятото на 2015 г. и ще бъде с подобрена икономия на гориво и по-висока производителност, благодарение на новия двигател Earth Dreams Technology. Новият 1.3 л i-VTEC бензинов мотор  куплиран с 6-степенна механична предавателна кутия, която заменя 5-степенната, а също ще бъде и с трансмисия CVT.