Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда готви с 20 конски сили по-мощен мотор за Баку

Хонда готви с 20 конски сили по-мощен мотор за Баку

3224
0
2019 Китай Ред Бул Хонда
снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Хонда готви с 20 конски сили по-мощна задвижваща система за следващия кръг от сезона за Гран при на Азербайджан в Баку. Това заяви главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко пред холандския De Telegraaf.

От началото на сезона агрегатите на японския доставчик са на добро ниво. Това позволи на Верстапен да завърши 3-и в Австралия и 4-и в Бахрейн и в отминалия кръг в Китай. Смята се, че по-голямата част от изоставането на колата на „биковете“ се дължи на шасито.

Засега не е ясно дали повишението в мощността ще означава използване на нови задвижващи системи за пилотите на Ред Бул и Торо Росо. Ако да, те ще са вторите за сезона за пилотите на двата отбора при разрешени само 3 за целия сезон.

Ако наистина става въпрос за 20 конски сили повече от Хонда, това би трябвало да донесе 0.2 сек по-добро време на обиколка в Баку, където има много дълга старт-финална права. За 5-ия кръг от сезона в Испания ще има и сериозен пакет от нови елементи по шасито.

„Имаме сериозно подобрение по отношение на шасито. Но още изоставаме от колите в челото“, каза спортният директор Кристиан Хорнер. „Подготвяме обаче нови неща, с които би трябвало да ни помогнат в близко бъдеще.“