Начало Автомобили Honda и Hitachi създават джойнт-венчър за електромобили

Honda и Hitachi създават джойнт-венчър за електромобили

48
0

Hitachi Automotive Systems, Ltd., и Honda Motor Co., Ltd., обявиха подписаното на 3 февруари съглашение за основаването на джойнт-венчър за разработването, производството и продажбите на двигатели за електрически автомобили.

Hitachi Automotive Systems започна да предлага електромотори за моторни превозни средства още през 1999 г. Компанията е снабдявала с тях голям брой японски и световни производители. През същата година Honda лансира първия си хибриден автомобил, Insight, и оттогава се стреми към разширяването на електрическата си гама и подобряването на технологиите за нея.

Целта на сътрудничеството между двете компании е да се използва ноухауто на автомобилния производител и това на доставчика на агрегати, и с помощта на тази синергия да се постигне икономическои технологично предимство. Предвидено е централата на джойнт-венчъра да бъде в Япония, но той да разполага с подразделения в САЩ и в Китай, всяко от тях с производствени и търговски функции.

Паралелно с общите усилия, Hitachi Automotive Systems ще продължи да промотира и да снабдява и други автомобилни производители, докато Honda ще продължи да се фокусира върху глобалното промотиране на електромобилите с мотори от новосъздадената компания, както и с двигателите, произведени от самата автомобилна марка в Япония.

Останалите подробности от джойнт-венчъра са още в процес на договаряне между двата производителя. Ето още какво предвиждат бъдещите им планове:

1. Планов преглед на джойнт-венчърната компания:

Име на компанията:    Предстои да бъде определено

Локация: 2520 Takaba, Hitachinaka City, Ibaraki Prefecture

Представител: Предстои да бъде уточнен

Бизнес: Разработване, производство и продажби на двигатели за електрически автомобили

Капитал: 5 милиарда йени

Планиране дата на основаване: юли 2017

Дялове на инвестицията:

Hitachi Automotive Systems, Ltd. – 51%

Honda Motor Co., Ltd. – 49%

2. Бъдещи планове

Подписването на окончателния договор за създаването на джойнт венчъра е планирано за края на март 2017.