Начало Автомобили Honda HR-V идва в Европа с огромен продажбен успех

Honda HR-V идва в Европа с огромен продажбен успех

51
0
  • Honda HR-V пристига в Европа след огромен успех в Япония и САЩ
  • Новият автомобил е най-продаваният SUV в Япония през 2014 и първата половина на 2015 г.
  • В САЩ HR-V постигна изключителни продажби в първите месеци
  • Изцяло ноият Honda HR-V ще бъде в шоурумовете в Европа през септември

След като се продава в Япония от края на 2013 г. като Vezel, новият малък SUV е уникално съчетание на стил, простор и многофункционалност. Това го катапултира към върха на класациите за продажби. В Европа автомобила ще се продава като HR-V, когато пристигне през септември тази година.

След като бяха продадени повече от 96 000 броя през 2014 г. в Япония  и стана любим SUV в страната, Vezel продължи успеха си на бестселър в категорията SUV в последните 18 месеца. Така към днешна дата, Vezel е привлякъл повече от 140 000 клиенти в Япония, като в първата половина на 2015 г. са продадени 38 218 автомобила. В Америка, продажбите на този SUV на Honda имат сериозен растеж в първата половина на 2015 г., като нарастването е с 10% спрямо същия период на 2014 г. Този ръст достигна кулминацията си през юни, след пристигането HR-V при дилърите, като това е рекорден месец за продажби на SUV, като увеличението е до 18% спрямо същия период на миналата година. „Новата Honda HR-V достигна невероятен ръст на продажбите само за половин месец на пазара“ – казва Джеф Конрад, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Honda в САЩ. В първия си пълен месец, откакто е в продажба, HR-V е достигнала феноменалните 7 760 броя.

Със стартирането на продажбите в Европа през септември, HR-V включва редица функции, които са уникални за региона. За използването му на Стария континент, автомобилът е настроен за европейските пътища. Новият CVT е разработен така, че да отговори на очакванията за автоматични трансмисии на европейските автомобилисти. В гамата от двигатели е вкючен познатият дизелов 1.6 литра I-DTEC с мощност 120 к.с., който е достъпен само за автомобилите Honda в Европа. Малкият SUV се оказа толкова популярен и в други региони,  че е  призван да стане бестселър в класа си и на Стария континент.

Жан-Марк Стренг – генерален мениджър на Honda Motor Europe за направление автомобили, каза: „Ние сме много развълнувани от перспективите HR-V в Европа, след като автомобилът доказа, че е голям хит на други пазари. Със стила си, който съчетава здравината и солидността на SUV с външния вид на купе, премиум интериор, водещо в класа си пространство и гъвкавост, като това е съчетано с най-новите инфоразвлекателни системи и технологии за безопасност, ние сме уверени, че HR-V ще бъде много търсен, когато пристигне в шоурумите на Европа през следващите месеци.“