Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда и Ред Бул с първа среща за обсъждане на възможно бъдещо...

Хонда и Ред Бул с първа среща за обсъждане на възможно бъдещо партньорство

63
0
двигател,мотор,Хонда

Хонда и Ред Бул са провели първата си среща по време на уикенда в Баку относно възможността японците да доставят задвижващи системи на екипа от Милтън Кийнс от следващия сезон.

През този сезон Хонда дава мотори на малкия отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо, като за големия екип на Ред Бул има два варианта – да подпише нов договор и да остане с Рено или също да премине към агрегатите на японския концерн.

Решението трябва да бъде взето до края на май месец, като през този сезон до момента Хонда показва значително по-добро представяне и надеждност спрямо предните 3 сезона в партньорство с Макларън. Затова окончателното решение за шевовете на Ред Бул към момента не е очевидно.

„Биковете” имаха много успешно партньорство с Рено в близкото минало, печелейки всички титли между 2010 и 2014 г. с френските мотори. В новата турбоера от 2014 г. обаче екипът Ред Бул не може да се бори за титлата, като през повечето време не им достигаше мощност и издръжливост от двигателя, за да може да се бори с Мерцедес.