Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда и Ред Бул ще печелят титли, смята Рос Браун

Хонда и Ред Бул ще печелят титли, смята Рос Браун

63
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун заяви, че в Хонда трябва да разберат какви са реалностите в спорта, за да побеждава. Според него обаче компанията ще има успех с новия си партньор Ред Бул и двете страни ще печелят титли в бъдеще.

От 2019 г. японците ще доставят своите задвижващи системи и на големия отбор на Дитрих Матешиц, след като миналия сезон те бяха в колите на Торо Росо. Те показаха сериозен напредък по отношение на мощността.

Именно по отношение на тях Хонда изоставаше много спрямо конкурентите в предишните 3 сезона, когато беше в партньорство с екипа на Макларън. В крайна сметка след неуспехите то беше прекратено, а в Уокинг преминаха към агрегатите на Рено.

„Тайната на успеха при Хонда е в това инженерите на компанията да познават предизвикателствата на F1, каза Браун. – Когато аз пристигнах в Хонда, инженерите бяха малко откъснати от реалните неща, от които имахме нужда.

Моята работа беше да ги свържа по-добре, да се уверя, че работят върху правилните неща и имат своите приоритети. И че разполагат с нужната информация, и че са наясно с цялостната картина на случващото се.“

По думите на Браун, когато той е дошъл в Хонда за първи път в края на 2007 г., когато компанията беше в F1 с цял заводски отбор, в екипа са били с представата, че имат един от най-добрите двигатели. А това беше далеч от истината.

„Аз познавах добре Ферари от онзи период и ми беше ясно, че моторът на Хонда не е от най-добрите, обяснява Рос. – Затова да запозная хората с реалността, да им помогна да разберат къде трябва да се фокусират бяха едни от най-важните задачи.“