Начало Formula E News Хонда има интерес към Формула Е

Хонда има интерес към Формула Е

612
0
Хонда Ред Бул 2019
снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Хонда потвърди, че има интерес към това да се присъедини към шампионата на Формула Е. Компанията вече е провела първоначални разговори с шефовете на елетрическите серии.

Миналия уикенд в Австрия японският производител записа първа победа във Формула 1 от 13 г. насам. Това стана благодарение на успеха на Макс Верстапен с Ред Бул.

Има обаче спекулации, че в следващите седмици мениджмънта на Хонда ще се събере, за да обсъди дали компанията да продължи да участва във Формула 1 и в бъдеще.

И ако тя се откаже от Гран при, то влизането й във Формула Е изглежда напълно възможен вариант.

В електрическия шампионат в последните години влязоха много автомобилни производители, сред които БМВ, Ягуар, Махиндра и Ауди. От следващия сезон към него ще се присъедини и Мерцедес със заводски тим.

„Имахме разговори с Алехандро Агаг, каза управляващият директор на Хонда за F1 Масаши Ямамото. – Формула Е се провежда в градовете и състезанията са улични. И това е вид реклама, която използва състезанията.“

Според Ямамото има голям интерес към електрическите коли на Хонда и затова е добре да се обърне внимание на тях. И със сигурност ще има технологии от Формула Е, които да бъдат пренесени в серийните автомобили.

Влизането на Хонда във Формула Е може да стане най-рано за сезон 2021/2022 г., когато ще бъде следващият хомологационен период. И тогава нови производители ще могат да станат част от шампионата.

По думите на Ямамото влизане на Хонда във Формула Е няма да означава, че японската компания ще напусне F1. Според него в момента тя иска да се съсредоточи именно върху Формула 1 и да постигне успехи.