Начало Автомобили Honda Insight обикаля Тасмания с един резервоар

Honda Insight обикаля Тасмания с един резервоар

104
0
Honda,hybrid,Insight

Хибриден автомобил Honda Insight обиколи цялото крайбрежие на остров Тасмания с пълен резервоар и без дозареждане. Колата е изминала 821 км. с 39,6 литра бензин, което прави среден разход от 4,82 литра на 100 км. път.
Според информация от прес-службата на компанията, в експеримента е участвал напълно стандартен сериен автомобил Insight, управляван от пилота Грег Крик. Освен водача, в колата е имало още един пътник и техния багаж, като освен това движението е ставало с нормална за местните пътища скорост. Освен това, маршрутът на пътуването е преминавал през гористи местности и скоростни магистрали.
Honda Insight се произвежда от 2000 г., а продажбите на второто му поколение стартираха през 2009 г. Хибридният автомобил се предлага в Европа, Северна Америка, Япония и Австралия. Колата се задвижва от 1,3-литров бензинов агрегат и електромотор, а според официалните данни разходът му е в рамките на 4,4-4,6 л/100 км. средно.
За сега рекордът за максимален пробег за хибридни коли с бензинов двигател принадлежи на Ford, чийто седан Fusion Hybrid измина през 2010 г. 2326 км. със среден разход от 2,88 литра на 100 км. път.