Начало Други Honda Jet е най-продаваният лек бизнес-самолет в света

Honda Jet е най-продаваният лек бизнес-самолет в света

180
0

43 бизнес-самолета е доставила Honda Aircraft през 2017 г. в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. Поради непрестанно нарастващото търсене се налага компанията непрекъснато да увеличава производството на летящата Honda и в момента от завода й в Грийнсбъро, Северна Каролина, излизат 5 бройки месечно.

След като през 2015 г. HondaJet получи сертификат от Федералната администрация по авиацията (FAA), бизнес-самолетът продължи да се налага като най-перспективният високотехнологичен модел в категорията. След като подобри 13 скоростни рекорда, летателният апарат се сдоби и със световен околосветски сертификат. Honda Aircraft отвори ново дилърство в Гуангджу, Китай, и подписа договор за доставката 16 бизнес-самолета за френската авиокомпания Wijet.

„Бихме искали да благодарим на клиентите, избрали HondaJet заради неговите качества, характеристики и отлични показатели, и така моделът ни се наложи като най-доставяния бизнес-самолет в категорията си“, заяви Мичимаса Фуджино, президент на Honda Aircraft.

HondaJet е най-бързият, най-високо летящият и най-икономичният бизнес самолет в категорията си. В него са вложени редица технологични иновации от сферата на авиационния дизайн, като уникалната OTWEM (от Over-The-Wing Engine Mount – двигател, монтиран над крилото, конфигурация, която намалява коефициента на въздушно съпротивление и по този начин значително подобрява динамичните показатели и икономичността на гориво.

Освен това революционното нововъведение намалява шума в кабината и увеличава вътрешното пространство в нея, както и това на товарния отсек. Така и по този показател HondaJet е рекордьор в сегмента си. Моделът е оборудван и с най-усъвършенстваните стъклена пилотска кабина с навигационен инструментериум, специално пригоден за Honda – Garmin® G3000.

Компанията Honda Aircraft е собствено подразделение на American Honda Motor Co., основано през 2006 г. Централата й е разположена в Северна Каролина, родно място на авиацията.