Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда купи 45% от БАР

Хонда купи 45% от БАР

62
0

Хонда купи 45% от екипа на БАР, бе обявено официално днес. Сделката бе сключена след най-успешния за отбора сезон – екипът стана втори в класирането при конструкторите – и подчертава желанието на японската компания да спечели световния шампионат на Формула 1. Бритиш Американ Тъбако остава собственик на контролния пакет акции – 55%.
Доволни сме, че Хонда решиха да увеличат ангажираността си с БАР, след като сътрудничеството им доведе до сериозни успехи. Особено сме благодарни на Дейвид Ричардс и Продрайв за подобрението в представянето на екипа – заяви главният изпълнителен директор на БАТ Антонио Монтейро де Кастро.
Мениджър директорът на Хонда Мотор Таканобу Ито от своя страна допълни, че сделката е естествено продължение на връзките на концерна с БАР и важна стъпка в развитието и на двете страни.
Паралелно с обявяването на преструктурирането на собствеността, стана ясно, че Дейвид Ричардс напуска поста си в БАР. Официалната причина е изтичане на контракта между неговата компания Продрайв и БАТ, в който заложената цел бе реструктуриране управлението на тима. Мястото на Ричардс ще бъде заето от Ник Фрай, а Джеф Уилис остава технически директор.