Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда купува част от Макларън?

Хонда купува част от Макларън?

21
0
Хонда

Хонда може да купи част от екипа на Макларън – притежаваните в момента 50% от Мумталакат Холдинг Кампъни – според информация на японски източници.

Консорциумът управлява средствата на бахрейнската кралска фамилия.

Хонда се връща в спорта след шестгодишно отсъствие. Японската компания реши отново да прави двигатели и цели задвижващи системи за Гран при след промяната в правилата за тях. Всъщност това бе изтъкнато като една от основните причини за решението на Хонда отново да участва в Гран при.

Компанията се изтегли от спорта в края на 2008 г. и продаде отбора си на Рос Браун на символична цена, за да спаси екипа. Тимът спечели през 2009-та световните титли в F1 и при пилотите, и при конструкторите, след което бе купен от Мерцедес.

Шефът на проекта за Формула 1 Ясухиса Араи се появи за първи път в падока в Китай. Там той заяви, че догодина задвижващите системи на Хонда ще бъдат само за Макларън. Засега компанията не планира да продава на други екипи.

Араи каза още, че новата база в Милтън Кийнс (Великобритания) ще е готова през юни, когато всичко вече трябва да заработи на пълни обороти.

Промените в правилата станаха причина за нашето завръщане в спорта, защото те ни дават възможност да демонстрираме екологичните си технологии от двигателите с директно впръскване през системите за генериране на енергия и нейното управление – допълни в Шанхай Араи.