Начало Moto News Honda взе Лоренсо на мястото на Педроса

Honda взе Лоренсо на мястото на Педроса

56
0

Honda Racing Corporation обяви официално, че е подписал договор с трикратния световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо. Испанецът ще кара за екипа на Repsol Honda през следващите две години. От следващия сезон 2019, Лоренсо ще бъде съотборник на 4-кратния носител на короната в MotoGP  Марк Маркес. В HRC са доволни, че взимат в редиците си двама големи шампиони и стават един от най-мощните тимове.

Лоренсо ще замести в отбора Дани Педроса. След 18 години партньорство в трите класа на световния шампионат между HRC и Педроса, това дългогодишно сътрудничество завърши. За това ви информирахме вчера. Дани напуска Honda в края на сезон 2018, като договорът е прекратен по взаимно съгласие.

На мястото на Лоренсо в Ducati идва Данило Петручи, който този сезон кара в сателин.тния тим Alma Pramac Racing. Петручи има договор за един сезон и през 2019 г. ще бъде съотборник на Андреа Довициозо. Данило влиза в заводския отбор, но и сега кара прототип GP18 – същият като Довициозо и Лоренсо.

Така 27-годишният Петручи прави изцяло италиански пилотския състав на Ducati за 2019 и 2020 г. Петручи има 6 подиума с мотор Desmosedici, като от тях 4 пъти е бил втори. В Льо Ман бе съвсем близо до първата си победа.

Съотборникът на Петручи – Джак Милър, който също се надяваше на място в заводския отбор, остава Alma Pramac Racing за 2019 г., а негов съотборнищк ще бъде Франческо Багная.