Начало Автомобили Honda показва два концептуални модела в Милано

Honda показва два концептуални модела в Милано

34
0

Honda показва два концептуални мотоциклета на щанда си на започналото от вчера в Милано специализирано изложение EICMA 2016. Прототипите са дело на развойното ателие на компанията в Рим. За база са ползвани два изключителни серийни модела – CB1100 и CRF1000L Africa Twin.

Първият от тях е CB1100TR CONCEPT. Разработен е да изрази емоцията на американската flat track култура. За разлика от традиционния офроудърски облик на традиционните флат тракъри, този прототипът е преобразен в истински крал градските кръгови писти. Така че въпреки, че излъчването му наистина състезателно, стилът му е по-скоро като на така харесваните от европейските купувачи улични бойци. Номерът „58“, отбелязан върху CB1100 TR, е поклон към паметта на любимия за Honda състезател в MotoGP Марко Симончели, загинал трагично преди пет години.

Вторият прототип е AFRICA TWIN ENDURO SPORTS CONCEPT. При него дизайнерите са се постарали да бъдат в тон с въображението на купувачите, които мечтаят за нови възможности с тази „адвенчър“ машина, способна да ви отведе буквално навсякъде. Така че способностите на серийния CRF1000L Africa Twin са издигнати до нови предели, като дизайнът му подсказва още по-добри офроуд способности. Базовият сериен модел е с допълнително олекотени части на шасито, взети от едноцилиндровите състезателни CRF модели. Така че този прототип е проектиран да бъде крал на офроуда в по-голяма степен от всеки друг многоцилиндров звяр.