Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда насочват усилията си върху 2009 година

Хонда насочват усилията си върху 2009 година

23
0

Хонда ще бъдат първите, за които приоритетен ще стане болидът за 2009 година. От отбора са прекъснали дизайнерската работа във фабриката в Бракли по настоящата кола.

Шефът на тима Рос Браун не криеше факта, че основният фокус на отбора би трябвало да бъде върху болида за 2009 година. Британецът обаче искаше да види колко още скорост може да изкара от настоящия RA108.

И след като подобренията за състезанията във Великобритания и Германия са готови, то дизайнерският отдел вече е насочил усилията си за 2009 година.

„Има само още две или три неща, които ще направим по настоящата кола. Ще има поетапно представяне на подобрения, което ще започне на Силвърстоун” – каза Браун.

Изпълнителният директор на отбора Ник Фрай каза, че е оптимист по отношение на бъдещето на Хонда.

„Никога не съм имал съмнения, че ще се справим, тъй като това е наука, не е изкуство. Има и малко късмет накрая и трябва да се подходи стъпка по стъпка.”

„Когато Хонда купи този отбор, то това бе много добър екип от маркетингова гледна точка, но определено имаше още доста да се желае. Но когато имаш добрия екип и извикаш Рос Браун и още няколко инженери, вече можеш да започнеш да мислиш за победи.”