Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда не съжаляват за оттеглянето си от Формула 1

Хонда не съжаляват за оттеглянето си от Формула 1

57
0

Японският автомобилен производител Хонда подчертава, че не съжалява за оттеглянето си от Формула 1 в края на миналата година.

Хонда се оттеглиха внезапно в края на миналата година, но отборът от Бракли в последствие бе закупен от консорциум, воден от Рос Браун. В момента новосформираният отбор, наречен Браун GP, е основен претендент за титлите при пилотите и конструкторите.

Президентът на японския гигант, Таканобу Ито, коментира, че компанията не е била в позицията да обмисля оставане във Формула 1 след 2008 година и поради тази причина не може да съжалява.

„Ние все още ръководим нашата компания, сякаш стъпваме върху много тънък лед. Автомобилната индустрия все още е под голяма заплаха.“

Интересно е, че Ито не изключва възможността Хонда да се завърне отново във Формула 1 на по-късен етап: „Научихме колко е трудно да се управлява отбор от Формула 1. Трябва да се поучим от този урок следващия път, когато го правим отново, ако някога се завърнем.“

Хонда все пак продължават участието си във Формула 1, макар и косвено, тъй като отборите отпътуват към пистата Сузука, която е тяхна собственост. Тазгодишното издание на Гран при на Япония предстои да се състои тази седмица именно на тази писта.