Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда няма да може да направи голям прогрес през 2019 г., смятат...

Хонда няма да може да направи голям прогрес през 2019 г., смятат в Рено

183
0
двигател,Карлос Сайнц,мотор,Рено

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул смята, че Хонда няма да може да продължи да прави същия прогрес, както през миналата година, и това ще доведе до неуспех на Ред Бул в битката за първото място срещу Мерцедес и Ферари през тази година.

През миналия сезон японските двигатели бяха ползвани от Торо Росо, а през този те ще бъдат внедрени и в колите и на големия отбор на Дитрих Матешиц, след като през 2018 г. отбелязаха значителен прогрес по отношение на мощността и надеждността.

„В Торо Росо миналия сезон използваха по 8 задвижващи системи при разрешени, 3, каза Абитебул. – Но в отбор като този, никой не забелязваше, че такова нещо се случва. Но в Ред Бул очаквам по-голям шум и това ще забави Хонда, тъй като смените на моторите ще трябва да се регулират.

Ако искат да спазват правилата, те ще имат само 2 или 3 възможности през годината да подобрят нещата. Колкото и ние. А в Хонда са заплаха за нас колкото и останалите. Очаквам заплахата от тях да намалее с течение на времето и вярвам в прогреса, който сме направили тази зима.“

По отношение на новия болид на Рено, Марчин Будковски от техническия екип заяви, че колата на французите ще бъде почти изцяло нова. По думите му само серво управлението на колата от миналата година е запазено.

„Всичко останало е променено, тъй като се опитваме да изкараме повече скорост от всеки елемент във всяка област, каза Будковски. – Големо усилие е да направим всичко от нулата, заедно с изискванията на новите правила. Но целта ни е представянето на болида да е колкото може по-добро.“

Новата кола вече мина краштрестовете на ФИА, като ще бъде представена официално на 12 февруари. Според Будковски времето до първия тест на 18 февруари е малко и в тима още не са напълно готови с новия автомобил, но положението във Формула 1 винаги е такова, като се чака до последния момент за някои неща.