Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда няма да наема специалисти от Мерцедес и Ферари

Хонда няма да наема специалисти от Мерцедес и Ферари

19
0

Доставчикът на двигатели Хонда обяви, че няма да привлича нови специалисти от големите автопроизводители, за да подобри моторите си във Ф1, с които снабдява Макларън. Партньорството между двете компании беше подновено в началото на сезона, но до момента то е пълен провал. Тимът е спечелил едва 5 точки, като основните проблеми идват именно от задвижващата система на Хонда. Тя често се поврежда, а освен това изостава като максимална мощност с над 100 конски сили спрямо Мерцедес.

По този повод, запитан дали Хонда планира да наема специалисти от Мерцедес и Ферари, които да помогнат за подобряването на нещата, шефът на Хонда Моторспорт Ясухиса Арай заяви: „Не мисля. Вече имаме достатъчно ресурси. Мисля, че съм правилният човек, който да води екипа за Ф1, въпреки лошия старт. Трябва да прави стъпките напред всяка година. Обещавам, че това е дългогодишен проект за Хонда.”

Наскоро спортният шеф на Макларън Ерик Булие призна, че липсата на успехи в последно време пречи на тима сериозно при намирането на спонсори. Екипът не е печелил победа от 2012 г., а последната титла е от 2008 г. И е без основен спонсор от края на 2013 г., когато изтече договорът с Водафон.

„Комерсиално това ни вреди, защото много хора и компании имат интерес да се присъединят към нас, но липсата на добри резултати им поставя въпросителни”, призна Булие. – И това е лесно за разбиране. Но трябва да намерим начин да се справим с липсата на достатъчно приходи за следващите години.