Начало Автомобили Honda NSX ще дебютира на Фестивала на скоростта в Гудууд

Honda NSX ще дебютира на Фестивала на скоростта в Гудууд

21
0

Най-новия прототип на суперспортния модел Honda NSX ще направи дебют на трасето по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Това е едно от най-престижните събития в света на високите скорости и събира над 100 000 зрители около едноименното трасе в Англия. Тази година фестивалът ще се състои от 27 до 29 юни. Прототипът, който ще видим на Гудууд ще се появи на пазара от следващата година. 

Изцяло новото поколение на суперспортния модел NSX ще се произвежда в новия производствен комплекс на Honda в Охайо, САЩ, в който са инвестирани 70 милиона долара. Серийната версия на модела ще има средно разположен V-образен, 6-цилиндров битурбо двигател, съчетан с интелигентната система за задвижване на четирите колела и нова роботизирана предавателна кутия, които са разработки на Honda. Двигателят на новата Honda NSX ще бъде хибриден, тъй като ще се задвижва и от два електромотора. Иновативната система с три мотора носи името Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD).

NSX има изява на Фестивала на скоростта от дълги години. През 1993 г. на фестивала бе демонстрирана цяла флотилия от 10 коли NSX в Гудууд. Моделът NSX стартира през 1990 г. и първоначалното бе известна като новаторска екзотична кола със супер производителност, без компромис в управлението и ергономичност. Карани от британски журналисти, 10-те коли NSX направиха вълнуващо впечатление на посетителите на първия Фестивал на скоростта. Повече от две десетилетия са минали от тогава, а сега Гудууд  отново отваря врати за новата ера в развитието на суперспортния автомобил на Hondа. На този фестивал компанията вижда перфектната възможност да покаже суперспортната кола в Европа.

Към нови прототип ще се присъединят известния в планинските  изкачвания от 1989 г. 3.0 -литров NSX, който веднъж е каран от легендарния пилот Айртон Сена, а от 2005 г. е 3.2-литровия оригинален модел, показващ богатата история и развитие.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter