Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда няма да доставя двигатели на повече от 2 тима

Хонда няма да доставя двигатели на повече от 2 тима

1625
0
Ред Бул Хонда двигател Алекс Албон
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда няма да доставя задвижващи системи на повече от 2 отбора в близко бъдеще. Това обяви управляващият директор на японската компания за F1 Масаши Ямамото пред racefans.net.

В момента Хонда снабдява с двигатели тимовете на Ред Бул и Торо Росо. За момента японският концерн не е потвърдил, че ще остане в спорта и след 2020 г. Според Ямамото Хонда би трябвало да остане в F1 и MotoGP.

“Още не сме в позиция да потвърдим какви са ни плановете след 2020 г.“, каза Ямамото. „Но MotoGP е върховата категория в мотоциклетните състезания, а F1 е същата в автомобилните състезания. Затова би трябвало да продължим в тези две категории.“

Според Ямамото обаче в Хонда към момента не са подготвени да доставят двигатели на повече от 2 отбора в близко бъдеще. Според него това би било много трудно, защото в компанията нямат достатъчно ресурси – като хора и съоръжения.

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че очаква догодина агрегатите на Хонда да са на нивото на Мерцедес и Ферари и да не им отстъпват като мощност.

За предстоящия уикенд за Гран при на Япония на Сузука Марко обяви, че целта е победа в състезанието, за която трябва да помогне и новото гориво от ExxonMobil. От него Макс Верстапен очаква голямо подобрение по отношение на цялостното представяне на двигателя.