Начало Автомобили Honda обяви, че ще произвежда NSX в Охайо и ръководителите на проекта...

Honda обяви, че ще произвежда NSX в Охайо и ръководителите на проекта за суперколата

73
0
Honda NSX

Honda обяви, че новият суперавтомобил NSX ще се произвежда в Performance Manufacturing Centre в Охайо (САЩ). Съоръжението, струващо 70 млн. долара, е третият завод на компанията в щата. Разположено е близо до Honda R&D Americas и Honda Engineering North America – центъра за развитие на нови производствени технологии.

В Performance Manufacturing Centre ще работят около 100 най-висококвалифицираните служители на Honda. Двигателите също ще се правят в Охайо, но в завода в Анна.

Изцяло новият NSX, който ще се продава с марката Honda в Европа и Acura в САЩ, бе разработен от глобален R&D екип, разположен в Лос Анжелис (Калифорния) и Реймънд (Охайо). Honda обявиха също така, че главният инженер на Honda R&D Americas Тед Клаус е начело на тази група специалисти, а Клеман да Соуса от Honda of America ще води тима, който ще изведе NSX до масово производство през 2015 г.

– Този нов завод ще е толкова уникален, колкото и произвежданият там автомобил. Още планирането му внимателно прегледахме всеки процес и създадохме перфектната сплав от майсторство и технологии, за да приложим нов подход към работата – коментира Да Соуса.

Клаус добави, че в Honda разбират много добре високите очаквания на потребителите на подобен тип автомобили и предизвикателството е те да бъдат надминати, за да се създадат нови стандарти за клиентите.

В процеса следват проби на производствените процеси и установяване на крайните им варианти.

Оригиналният Honda NSX се правеше в завода Таканезава в Япония от 1990 г. до преместването на производството в Сузука през 2004 г.