Начало Автомобили Honda обяви моделите, които ще представи в Токио

Honda обяви моделите, които ще представи в Токио

338
0
Honda S660 Concept

Honda Motor Co. обяви серийните и концептуалните модели (сред тях автомобили, мотоциклети, агрегати, силови продукти и други новости), които ще представи на 43-ото автомобилно изложение в Токио. Салонът започва в края на ноември.

Най-голямата новост на щанда на Honda ще е Honda S660 CONCEPT. Това е малък градски спортен кабриолет и наподобява концепцията EV-STER от 2011 г. Моделът ще се задвижва от 3-цилиндров двигател с обем от 660 куб. см и турбокомпресор, генериращ максимална мощност от 64 к.с., комбиниран със 7-степенна CVT трансмисия. Теглото на S660 няма да надхвърля 900 кг. Производствена версия на концепцията ще се появи през 2015 г., като първоначално ще се продава в Япония.

Други две новости са производственият модел на URBAN SUV CONCEPT и японската премиера на следващата генерация на суперспортния модел NSX CONCEPT. Освен това Honda ще изложи изцяло новият UNI-CUB– устройство за персонална мобилност, разработено в рамките на темата „Хармония за хората“. Световна премиера ще направи N-WGN– 4-ия модел от минипревозните средства на N-серията. Други интересни премиери са изцяло новия Accord Plug-in Hybrid и Fit (известен в Европа като Jazz) по новата Earth Dreams Technology.

При мотоциклетите Honda ще има няколко производствени модела. Сред тях е DUNK– 50-кубиков скутер с нов стил, който ще се прави за японския пазар, който е с изцяло нов двигател с течно охлаждане.

Посетителите ще могат да видят и други серийни модели: CB1300 Super BOL D OR, CB400 Super BOL D OR, CB400 Super Four, CBR250R, концепциите при къстъмите DUNK Custom Concept и Cross Cub Custom Concept.Ще има и много състезателни модели – RC142 (първият мотоциклет на Honda, който се състезава на ТТ на остров Ман през 1959 г.), RC213V, с който марката участва в MotoGP, CRF450 RALLY за рали Дакар 2014, CBR250R и др.

Ще бъдат изложени и други интересни експонати като RA271 например –първият болид на Honda за Формула 1 от 1964 г. Sports 360 пък е първият автомобил на марката, показан през 1962 г.