Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда: Очакваме да настигнем Ферари в Белгия

Хонда: Очакваме да настигнем Ферари в Белгия

36
0

Доставчикът на задвижващи системи Хонда обяви, че се надява за предстоящата Гран при на Белгия да се изравни по мощност на двигателя с Ферари. Японската компания по всяка вероятност е използвала 3 от разрешените си възли за подобряване на задвижващата система за екипа на Макларън за уикенда на Спа. Това трябва да донесе около 30 конски сили повече, което ще изравни Хонда с Ферари. Предполага се, че досега изоставането на японците спрямо Скудерията е било именно около 30 коня, а това спрямо Мерцедес близо 50.

Ще бъдат направени множество подобрения, които според шефа на Хонда Моторспорт Ясухиса Арай те включват ревизиран двигател с вътрешно горене, промени по горивната камера, входните колектори и изменена конфигурацията на изпускателната система. Според Арай досегашната задвижваща система на Хонда е била много по-добра от тази на Рено, а след подобренията тя би трябвало да бъде много близо до Ферари.

Ъпгрейдът за Спа ще е последният ни голям за сезона, заяви Арай пред „Аутоспорт”. – След това за Монца ще има някои допълнения. Вече започнахме развитието на двигателя за следващия сезон. И следващата версия за 2016 г. ще бъде на нивото на Мерцедес. Това е целта. Тази за Спа трябва да близко до Ферари. Тя е голяма стъпка напред.”

Според Арай ограниченията по шасито на Макларън в предишните състезания не са дали възможност да се види ясно представянето на двигателя на Хонда, като според него в Унгария той е вървял на пълна мощност. „Колата няма толкова добър механичен грип или аеродинамично притискане в сравнение с Ред Бул. Има голяма разлика. Проверихме данните от GPS-а и установихме, че шасито и аеропакета искат още време за работа и настройване, като ъгъл на крилата, настройки на окачването и височината спрямо пистата.