Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда одобриха новия двигател

Хонда одобриха новия двигател

49
0

От Хонда дадоха зелена светлина за въвеждането на последната спецификация на двигателя им за предстоящото ГП на Италия.
Японският производител е използвал изминалата седмица да бъдат претеглени аргументите за или против въвеждането на новия силов агрегат, заради ранната повреда възникнала по време на тестовете на Монца.
Но след като са били направени промени за отстраняване на проблемите, с които се сблъска Рубенс Баричело, Хонда са решили да продължат напред, вместо да се връщат към старата спецификация.
„Както ви е известно, Хонда винаги полага големи усилия в развитието на двигателите и затова ще се състезаваме с последния модел.”, казва старшият технически директор Шухеи Накамото.
Новият двигател е съществена еволюция на агрегата, използван до ГП на Турция и е крачка напред преди всичко по отношение на мощност и въртящ момент.
Подобренията са в резултат на концепции, които са били планирани за двигателя за 2007 г., но са направени предсрочно, поради въвеждането на хомологация на двигателите.
Хонда иска да предостави във ФИА двигател, който да притежва колкото може повече от новите им постижения. Ако новата версия не осъществи жизнения цикъл от две състезания преди края на сезона, Хонда ще трябва да предоставят двигателя от Турция.
„Ако успеем да завършим на Монца и Шанхай, това би било най-доброто за 2007 г.”, казва Накамото. Другият шанс е Сузука и Бразилия, когато ще има още подобрения и евентуално бихме могли да ги използваме и през следващата година.”
В идеалният случай Хонда иска да завърши две състезания с новия двигател и след това да кара със следваща подобрена версия (наречена Сузука Спешъл) в Япония и Бразилия, която след това може да бъде предоставена пред ФИА като образец за следващия сезон.
Супер Агури ще използват за пръв път тази последна версия за домашното си състезание в Япония.