Начало Moto News Honda – от Gold Wing до Super Cub на Moto Expo...

Honda – от Gold Wing до Super Cub на Moto Expo 2019

503
0
Goldwing at EICMA 2018

На предстоящото мотоциклетно изложение в София Moto Expo 2019 ще участват всички вносители на марките на големите производители на мотоциклети, АТV машини, скутери и мотопеди. А също аксесоари, резервни части и оборудване. Мотосалонът ще бъде в обновената зала АСИКС АРЕНА (бивша зала Фестивална) от 10 до 14 април. Щандовете на отделните марки вече са разпределени.

Най-големият производител в света безспорно е Honda. Машините започват от най-малките 50-кубикови скутери и достигат до големите мотоциклети  с двигатели от 1800 куб. см. Такива машини – от най-малките до най-луксозния туринг мотоциклет Gold Wing, ще видим на щанда на представителите на марката в България – Бултрако АД. Той ще бъде с площ от 247 кв. м.  500 кв. м., като на него ще има и ATV-та, а също, каски, екипировка и асксесоари.

И тъй като споменахме GL 1800, то нека започнем с лимузината при мотоциклетите. От дебюта си през 1975г. като GL1000, луксозният Gold Wing е признат за връх на мотоциклетизма, като машина с власт, изисканост, надеждност и комфорт, дори и за най-далечни дестинации.

Новият GL1800 Gold Wing е с нов, по-мощен и динамичен 6- цилиндров двигател тип „Боксер”, и с впечатляващ въртящ момент.

Предлага се и във вариант с DCT. Самият мотоциклет е олекотен с 48 кг, по-компактен, и с обновен дизайн, което го прави удобен и за града, и за дълги пътешествия.

Другият хит е кросоувърът Honda X-ADV, съчетал SUV-стила и офроуд възможностите с балансирана рама, окачване с дълъг ход, 4-бутални радиално монтирани спирачни апарата и мощен 745-кубиков двуцилиндров двигател, задвижван от Dual Clutch Transmission. Голямото и функционално багажно отделение под седалката умело се съчетава с 5-те степени на регулиране на предпазната слюда и системата Smart Key.

Honda има хитови модели в целия кубатурен диапазон и във всички категории. Това са спорт, он-оф, нейкид, кафе рейсър, ундуро, кросови, скутери и др. Интересен и дълго чакан модел обаче е Super Cub C125. Официалната премиера на първия Super Cub C100 е през далечната 1958 г., когато е и 10-годишният юбилей на Honda.

Създаден е от Соичиро Хонда и от дългогодишния му партньор Такео Фуджисава, машината е родена да доставя удоволствие от придвижването и да е полезна на хората. Почти 60 години по-късно – през 2017 г. беше произведен 100 000 000 брой на Super Cub, с което мотоциклетът става най-популярното моторно превозно в света, създадено до момента.

2014 TRX500FPA

Honda e създателят на ATV-ата, а сега гамата е обогатена със задвижване на двете или на четирите колела. Например гамата на FourTrax Foreman Rubicon включва стандартния 4×4, вариант с електрическо превключване на скоростите (ESP). И стилната версия на Deluxe. И трите модела на Rubicon са агресивни и мощни, и при тях са използвани най-съвременните високи технологии.