Начало Автомобили Хонда отбелязва края на производството на S2000 с юбилейна версия

Хонда отбелязва края на производството на S2000 с юбилейна версия

110
0

Хонда представи финалната версия на S2000, наречена Ultimate Edition. Колата ще бъде пусната на пазара в Европа през март тази година. Тази лимитирана серия е произведена, за да отбележи края на производството на един от особено успешните модели на Хонда.

S2000 Ultimate Edition запазва двигателя си, направил модела толкова успешен. Високооборотният 2.0-литров VTEC мотор успява да развие 240 конски сили и то без помощта на турбокомпресор. Тайната се крие в изключително високите за нормален автомобил обороти, при които се постига максималната мощност – 9000 об./м. Колата ще се предлага само в бяло, с графитено-сиви колела. Това е цветът, който е използван за първия автомобил на Хонда за Формула 1 през 1964-та година. Белият цвят на купето, в комбинация с тъмните алуминиеви джанти и черно-боядисаното означение S2000 придават на познатия дизайн на автомобила свеж оттенък.

Салонът ще бъде изработен от червена кожа. Всички коли от лимитираната финална версия ще разполагат със специална метална табелка, намираща се отдясно на шофьорското място, на която ще бъде гравиран уникалният номер на автомобила.

Двуместният спортен модел може и да е вече на почти 10 години, но въпреки това неговият уникален двигател е все още на едно от челните места в класациите със своите 120 конски сили на литър работен обем. Агрегатът е печелил международната награда „Двигател на годината” в категория от 1.8 до 2.2 литра общо пет пъти от началото на съществуването си.

От създаването си през 1999 година, Хонда S2000 е продадена в 110 673 екземпляра в целия свят, като от тях 19 987 са продадени в Европа.