Начало Автомобили Honda показа нов градски SUV в Токио

Honda показа нов градски SUV в Токио

45
0
Honda Vezel

Honda показа новия си градски SUV Vezel на автомобилното изложение в Токио. Засега той е за японския пазар. Представянето му в Европа е планирано за 2015 г., като името за Стария континент ще се уточни по-късно.

На салона бе показан и концептуалният S660 – спортен модел със средноразположен двигател.

Vezel е с дизайн, близък до традиционните SUV-ове и черти на купе в горната си част. Екстериорът е вдъхновяващ и емоционален. Интериорът пък е проектиран така, че да има достатъчно място за шофьора и пътника до него, но без да се пренебрегва удобството на хората на задните седалки, както и функционалността на пространството.

Honda ще има конвенционален и хибриден вариант на Vezel. Хибридният ще е оборудван със Sport Hybrid i-DCD. Бензиновият двигател е с 1,5-литров с директно впръскване. Моделът е с динамичен характер и отлична икономия на гориво и в двете си версии.

Японският вариант на Vezel ще бъде официално представен на 20 декември.

S660 Concept също е ново поколение автомобил, който ще е с изключителна стабилност и динамичен дизайн.

Този модел представя виждането на младите инженери на Honda, чието желание е да направят уникална, страхотна кола за марката ни. Те отдават цялата си страст и влагат нови технологии в развитието на този модел – заяви президентът и главен изпълнителен директор на Honda Motor Co. Таканобу Ито.

S660 ще влезе в производство през 2015 г.