Начало Moto News Хонда показа новия CRF450 RALLY за Дакар

Хонда показа новия CRF450 RALLY за Дакар

168
0
CRF450 Rally

Хонда показа първите официални снимки на новия мотор CRF450 RALLY за Дакар. Тийм HRC ще се състезава с тази машина в следващото издание на най-тежката надпревара за издръжливост, което ще се проведе през януари 2014 г.

Екипът на Хонда се завърна в Дакар в началото на 2013-та за първи път след 24 години отсъствие. Това стана възможно с прототип на CRF450 RALLY, базиран на серийния CRF450X ендуро модел.

По време на състезанието бе събрана ценна информация в ключови области като работа на двигателя, аеродинамично представяне, издръжливост, изисквания по поддръжката и т.н. Всички те бяха използвани за последвалата работа по модела и резултатът е изцяло новия CRF450 RALLY, при който е запазена системата за програмирано впръскване на горивото.

PGM-FI – електронната система за впръскване на бензина – демонстрира изключително представяне в променящите се условия, които са сред най-сложните състезателни изпитания изобщо. CRF450 RALLY ще бъде използван от Тийм HRC, но и други екипи ще имат възможност да го закупят при желание да се състезават с него.

Като част от подготовката си за Дакар, тимът на Хонда ще участва след броени дни в рали Мароко с CRF450 RALLY. В отбора ще са петимата пилоти, които ще атакуват и най-дългата надпревара за издръжливост догодина.