Начало Автомобили Honda показа развойния Civic Type R

Honda показа развойния Civic Type R

32
0
агрегат,двигател,мотор

Honda показа последния досега развоен автомобил Honda Civic Type R – точно преди началото на токийското автомобилно изложение, което започва утре с представянията за медиите.

Компанията демонстрира колата в развойния си център в Точиги, където (както и в Европа) моделът преминава интензивни тестове.

Представянето на Honda Civic Type R е планирано за 2015 г.

Това ще е първият модел в Европа с изцяло новия VTEC TURBO двигател на Honda от серията Earth Dreams Technology. Агрегатът е 2-литров, 4-цилитдров, с директно впръскване. Очаква се мощността да е около 280 к.с. (водеща за класа), като ще отговаря на стандарта Euro6.

Автомобилът и характеристиките му са фантастични – коментира пилотът на Honda в WTCC Габриеле Таркини, след като наскоро тества колата на пистата Нюрбургринг в Германия. – Бях наистина впечатлен от мощността и въртящия момент на мотора, както и от постигнатите настройки. Моделът е изключително повратлив и сменя много бързо посоката. Той е много близък до състезателния ми автомобил и се усеща много добре спортното ДНК на Type R – допълни той.