Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда потвърди, че ще пусне нов двигател във Франция

Хонда потвърди, че ще пусне нов двигател във Франция

1959
0
Хонда мотор двигател 2019 Канада
снимка: Венелин Николов

Хонда потвърди, че ще пусне нова спецификация на задвижващата си система за Гран при на Франция. Тя ще бъде 3-ата такава на японския производител за сезона. Втората дебютира в 4-ия кръг от годината в Баку. За нея се смяташе, че е с около 20 конски сили по-мощна спрямо първата.

Новият мотор ще бъде вграден в болидите на Макс Верстапен, Пиер Гасли и Дани Квят. За пилота на Торо Росо това ще означава наказание в стартовата решетка. Другият състезател на екипа от Фаенца Алекс Албон засега няма да използва новия агрегат.

Причината е, че ако го направи, той също ще трябва да изтърпи санкция на грида на Пол Рикар. А в Торо Росо не искат и двамата им пилоти да са с наказания в решетката в едно и също състезание.

Новата спецификация на мотора на Хонда разполага с повече мощност. Но увеличението не се очаква да бъде толкова голямо, колкото бе при 3-ата версия спрямо втората през миналата година.

Новият агрегат разполага с подобрен турбокомпресор. Той е разработен съвместно с производителя на такива компоненти IHI.