Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда променя стратегията си за ъпгрейдите до края на сезона

Хонда променя стратегията си за ъпгрейдите до края на сезона

43
0

В Хонда се променили стратегията си относно подобренията по задвижващата система до края на сезона. Това заяви спортният шеф на компанията за F1 Юсуке Хасегава.

Първоначалният план е бил японците да внедряват повече малки ъпгрейди по агрегата, докато сега в Сакура ще се концентрират върху това да пуснат в употреба значително подобрен мотор.

Така ще бъдат ограничени и потенциалните възможности Алонсо и Вандоорн да получат наказание в решетката, които щяха да са повече при по-чести ъпгрейди на задвижващата система. И двамата отдавна са преминали бройката от 4 разрешени елемента от всеки компонент на мотора и всяка следваща смяна ще води до наказание на грида.

„Искаме да минимизираме бройката подобрения по двигателя до края на сезона. Но това е защото искаме да постигнем максимални резултати до края на годината, каза Хасегава. – Досега приоритет ни беше да подобрим постепенно представянето си, защото всяко подобрение имаше значение за следващата година.

Но сега, след като няма да работим с Щофел и Фернандо догодина, това означава, че искаме да се концентриране изцяло върху резултатите с Макларън за тази година. Искаме да спечелим повече точки до края на сезона и да допринесем за по-доброто класиране на тима.“

По думите на Хасегава не е ясно кога следващият голям ъпгрейд , по който се работи, ще бъде внедрен. „Това може да се случи още за Малайзия, а може да бъде оставен за Сузука или за Остин. За японската надпревара обаче в Хонда ще искат да избегнат наказания в решетката.