Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда разкри защо не иска да взема инженери от конкуренцията

Хонда разкри защо не иска да взема инженери от конкуренцията

42
0

Спортният шеф на Хонда Моторспорт Ясухиса Арай разкри каква е причината компанията да не наема инженери от другите производители на задвижващи системи. И според него тя се състои в сблъсъка на различни култури, което би попречило при работата за японския доставчик. Хонда се завърна този сезон във Ф1, като доставя двигатели за екипа на Макларън, но има много сериозни проблеми с издръжливостта и мощността, която значително отстъпва на Мерцедес и Ферари.

Спортният директор на Макларън Ерик Булие наскоро изрази мнение, че прогресът на Хонда ще бъде по-бърз ако бъдат наети ключови фигури от Скудерията и Мерцедес, които вече имат знанието и умението как да развиват задвижващите системи.

Но Арай настоява, че няма намерение да гледа другаде за нови хора, за да помогне на Хонда да напредне. „Идеята е чудесна, но мисля, че би било много трудно да подпишем с инженер от Мерцедес, Ферари или откъдето и да е. Ще бъде трудно за тях да работят с нас, след като културата е много различна, оборудването, симулациите, всичко.“

„Така че те може да имат много способности, но ще им отнеме дълго време да се научат как да действат. Също така Хонда иска служителите да работят заедно с нас дълго време. И когато някой дойде за 6 месеца и после напусне, е много трудно. Това не е начинът, по който ние работим.”