Начало Moto News Honda RCV – моторът на Маркес за всеки ден

Honda RCV – моторът на Маркес за всеки ден

109
0

Щандът на Honda на мото изложението EICMA в Милано, бе огромен – както се полага не само на най-големия производител в Европа, но и в света. Новите модели както винаги бяха впечатляващи, но един от тях двукратният световен шампион Марк Маркес го определи като: Моят мотоциклет за всеки ден!

Става дума за модела Honda RCV  (RC213V-S), който бе чакан от доста време. А че Марк Маркес си пада по него бе ясно, след като го изкара лично по време на пресконференцията . Десетина минути по-късно, пред отбран кръг гости и журналисти, той лично говори какви невероятни качества има машината. На практика това е шосеен вариант на състезателния му мотоциклет от MotoGP. От Honda го показаха в два варианта. Машината, която изкара Маркес бе черна, карбонова, а изложената на щанда бе с цветовете на Repsol Honda. Естествено, мотоциклетът RC213V-S е много скъп, защото е направен от карбон, но който може да си го подволи, ще притежава истинска състезателна машина.  Двигателят е 1000 куб. см V4 с мощност 200 к.с. Електрониката, окачването и скоростната кутия са взети от MotoGP.

На щанда можеха да се видят още новите модели VFR800X Crossrunner и VFR1200X Crosstourer в новите си цветове Special Edition Digital Silver Metallic/Pearl Glare White и Special Edition Digital Silver Metallic/Black. Впечатляващ бе и новият багър на Honda – NM4 Vultus.