Начало Автомобили Honda със серия от изцяло нови VTEC TURBO двигатели

Honda със серия от изцяло нови VTEC TURBO двигатели

300
0

Honda обяви въвеждането на три изцяло нови VTEC TURBO двигатели, част от глобалната екологична концепция на марката Earth Dreams Technology. Концепцията Earth Dreams Technology включва още най-новия 1.6 i-DTEC, хибридни системи и системи за електрически автомобили с горивни клетки.

Новите VTEC TURBO двигатели ще бъдат с обем от 1,0 л, 1,5 л и 2,0 л и ще имат водещи за класа си динамични характеристики и горивна ефективност. И трите агрегата ще бъдат бензинови с турбо и директно впръскване. Те ще използват технологията за променлив ход на клапаните, придобила широка популярност като VTEC технологията на Honda. Заедно с новия 1.6 i-DTEC агрегат на Honda и хибридните й системи, тези нови турбомотори ще бъдат монтирани на редица глобални модели в зависимост от предпочитанията на потребителите на различните региони, както и от характеристиките на конкретния модел.

Базирайки се на изцяло нова структура, както и на новоразработени турбосистеми, Honda намаля обема на двигателите, същевременно произвеждайки високоефективни 1-литров 3-цилиндров турбоагрегат с директно впръскване и 1,5-литров 4-цилиндров турбомотор с директно впръскване. И двата агрегата са с много ниско вътрешно триене и ще са в състояние да постигнат водеща за класа си производителност и екологични показатели.

Първият двигател от новата гама, който ще дойде в Европа ще е мощният 2-литров VTEC TURBO, който ще се монтира на новия Civic Type R. Този високоефективен и изключително пъргав двигател ще има мощност от над 280 к.с. и ще отговаря на стандарта EURO 6.