Начало Автомобили Honda ще строи нов завод за трансмисии в Мексико

Honda ще строи нов завод за трансмисии в Мексико

39
0
Honda,завод

Honda ще строи нов завод за трансмисии в Мексико – в Селая, близо до Гуанахуато, където се намира и съоръжението за производство на автомобили, което ще започне асемблирането на модела Fit през пролетта на 2014 г. Първоначалната инвестиция за фабриката се изчислява на $470 млн. Плановете са тя да стартира работа през втората половина на 2015 г. и да има годишен капацитет от 350 000 системи. За следващите години целта е производството да се увеличи повече от два пъти.

Представителството на концерна в Мексико смята, че близкото разположение на заводите за трансмисии и автомобили ще създаде високо ефективен процес, от който голяма полза ще имат потребителите на марката в страната и в останалата част от Северна Америка. Това ще е третата фабрика за трансмисии на Honda на континента. Тя ще прави CVT – continuously variable transmissions – за произвежданите в Мексико коли. Освен това се очаква там пазарът да се разшири.

Когато заводът за трансмисии достигне пълния си капацитет, Honda ще прави над 2 милиона броя системи в Северна Америка.

Концернът започва производство в Мексико още през септември 1985 г. Две години по-късно стартират продажбите на мотоциклети, а през март 1988 г. се сглобяват и продукти за мотори, както и сервизни части за автомобили в Ел Салто. Автомобилното производство започва през 1995 г. с Accord. През 2007 г. се преминава на CR-V, като в момента Honda de Mexico прави годишно 63 000 коли.

През 2012 г. Honda продаде 54 000 автомобила в Мексико (увеличение със 150,6% в сравнение с предишната година). Реализацията освен това продължава да расте.