Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда си тръгна с две точки

Хонда си тръгна с две точки

47
0

Само с две точки си тръгна екипът на Хонда от Австралия. След вчерашния окуражаващ полпозишън на Дженсън Бътън, днес англичанинът не се справи в надпреварата. На старта запази първата позиция, но след това губеше позиции при всяко прибиране на колата за сигурност. Пилотът обясни, че подобно на по-голямата част от колегите си не е могъл да загрява гумите си след периодите със сейфти кар.

Беше отвратително, никога не бях попадал в такова положение. Нямам представа дали можем да се справим с този проблем. Но ще трябва да пробваме нещо за Имола – заяви разочарованият Бътън.

Въпреки проблемите с гумите, англичанинът удържаше пето място пред по-бързия Джанкарло Фисикела чак до края на състезанието. На излизането на старт-финалната права обаче двигателят му буквално експлодира и италианският пилот на Рено едва не пострада от избухналите пламъци и разлятото масло. При това положение от пита състезателният инженер на Дженсън Андрю Шовлин моментално му даде команда “Не пресичай линията”. Решението, твърди шефът на тима Ник Фрай, е взето, за да се избегне наказание от преместване с 10 места назад в следващия старт. Според хората от Хонда при положение, че Бътън не е пресякъл линията на финала, то той ще може да смени мотора си без проблеми. Фрай заяви, че това си струва дори жертването на точки.

Междувременно в трети пореден старт Рубенс Барикело имаше проблеми със спирачките.

Борех се с това през цялото състезание и на практика не можех да изпреварвам. Чак накрая успях да задмина Спийд и да спечеля една позиция. Поне взех две точки, така че сметката ми за сезона е открита. Но мисля, че всички са наясно колко много неща има за вършене преди първия европейски старт – каза бразилецът.