Начало Избрани Хонда ще бъде главен спонсор на състезанието в Япония

Хонда ще бъде главен спонсор на състезанието в Япония

20241
0
Хонда, Ред Бул, Ред Бул Пауъртрейнс, HRC, Honda Racing Corporation
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хонда ще направи кратко завръщане в F1. Японската марка ще бъде главен спонсор в Гран при на Япония. Състезанието ще се проведе на пистата Сузука, която на практика е собственост на Хонда.

Японците се оттеглиха от F1 като доставчик на двигатели за Ред Бул и Алфа Таури през миналия сезон. Въпреки това, компанията продължава да работи на заден план в партньорство с Ред Бул Пауъртрейнс. Новото подразделение в Милтън Кийнс пое част от програмата за двигатели на Хонда в F1 и изпълнява ролята на снабдител за екипите на Ред Бул и Алфа Таури.

За последно F1 се състезава в Япония през 2019 г. След това надпреварата на Сузука бе отменена за две поредни години поради пандемията от коронавирус.

Поради тази причина Хонда ще се възползва от завръщането на спорта в страната на изгряващото слънце. Тя все още се радва на огромна фенска база, след като постави името си на първо място в списъка с Гран при на Япония.

За Хонда е огромно удоволствие да бъде обявена за титулярен спонсор на Гран при на Япония от Формула 1, която ще се проведе на Сузука. Тази година пистата празнува своята 60-годишнина, заяви Коджи Ватанабе. Японецът изпълнява ролята на оперативен директор и ръководител на отделКорпоративни комуникациив Хонда

В тазгодишната Гран при на Япония ще участват 10 отбора. Сред тях са Ред Бул и Алфа Таури. Те все още са партньори на Хонда. Също така на пистата ще се състезават 20 пилоти, които ще демонстрират своите умения и талант на най-високия връх в света на състезанията.“

С участието си в тази изключителна Гран при, Хонда ще продължи да подкрепя по-нататъшното популяризиране на моторните спортове в Япония.“

Последният победител на Сузука бе тогавашният пилот на Мерцедес Валтери Ботас. Финландецът завърши пред Себастиан Фетел и Люис Хамилтън.