Начало Автомобили Световна премиера за Honda SUV e:concept на салона в Пекин

Световна премиера за Honda SUV e:concept на салона в Пекин

523
0

Honda представи новата си концептуална разработка SUV e:concept по време на международния автомобилен салон в Пекин. Изложението се провежда от 28 септември и ще продължи до 5 октомври. Концепцията дава насока за бъдещ сериен модел, който ще е първият електрически автомобил на марката за китайския пазар.

Другата новост на щанда на Honda е CR-V PHEV с плъгин хибридна система, както и следващото поколение на широкообхватна ADAS (от Advanced driver-assistive systems) система. Зад познатото за всички притежатели на автомобил Honda съкращение се крие набор от съвременни технологии за безопасност и подпомагащи шофьора асистенти. Компанията планира да започне демонстрационни тестове на системата в Китай до края на тази година.

С всички тези концептуални разработки на технологии от бъдещето Honda заявява намерението си да ускори изпълнението на глобалния си план 2030 Vision. Целта е с него да допринесе за създаването на общност с нулеви въглеродни емисии и без катастрофи.

Honda SUV e:concept

Honda SUV e:concept e заявка за масово произвеждан електрически автомобил, който освен енергийна ефективност предлага свеж дизайн и забавления. С него купувачите ще получат широк набор от асистенти от системата ADAS, безопасност от следващо поколение с Honda SENSING и подобрено разпознаване и предвиждане на опасни ситуации, система за свързаност Honda CONNECT от нова генерация и асистент с интерфейс с изкуствен интелект.

CR-V PHEV

CR-V PHEV ще стане първият плъгин хибрид на Honda в Китай. Предвижда се продажбите да започнат през януари 2021 г. Задвижващата система на този модел е разработена на базата на двумоторната компановка на SPORT HYBRID i-MMD с подобрения по отношение на енергийната ефективност на батерията и конвъртора. С ниските нива на шум и отличните си показатели при всекидневно шофиране на автомобил, оборудван с нея, се създава усещането за управление на електромобил.

Широкообхватна ADAS система

Широкообхватната система ADAS е от ново поколение и е още по-съвършена форма на Honda SENSING. Тя се отличава с подобрени възможности за разпознаване и прогнозиране на аварийни ситуации и още по-бърза реакция от страна на автомобила за предотвратяването им. Това е възможно благодарение на разширяване на обзора на предната камера и прилагането на радар с 360-градусов обхват.