Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда тества системата KERS на Херес

Хонда тества системата KERS на Херес

25
0

Алекс Вурц завърши и последния тест за Хонда за този сезон. Във втория си ден зад волана на RA108 австриецът опита и системата KERS. Пилотът направи 51 обиколки, търсейки различни настройки и събирайки ценна информация.

„Беше приятно да покарам тази седмица, а и свършихме доста полезна работа. През първите два дни в RA108 се концентрирахме върху аеродинамиката и различни настройки, като болидът се представи доста добре на новата повърхност на Херес. Днес опитахме и системата си KERS, което бе доста интересно преживяване. Всеки път, в който караме с KERS, научаваме повече и започваме да разбираме по-добре възможностите й. Това е наистина интересно предизвикателство, като нямаме търпение да доразвиваме системата в следващите няколко теста.”

Рос Браун също коментира тестването на системата за регенеративно спиране.

„Тестът бе много важен етап от развитието на KERS. Въпреки че бе инсталиран в тестова кола, системата KERS функционираше напълно и реално е много близо до готовата версия за 2009 година. Алекс успя да разбера доста за поведението на системата и отбеляза някои ключови сфери, върху които трябва да се съсредоточим. Това бе особено полезен тест и съм изключително доволен от темпото и от прогреса, който направихме със системата.”