Начало Moto News Хонда, Ямаха и Сузуки ще правят тестове на Мотеги и Бърно

Хонда, Ямаха и Сузуки ще правят тестове на Мотеги и Бърно

47
0

Хонда, Ямаха и Сузуки, които се връщат МотоGP през 2015 г., ще правят тестове тази седмица на пистите Мотеги и Бърно. С особено интерес се очаква връщането на Кейси Стоунър на мотор от най-високата състезателна категория за първи път от ноември 2012 г. досега.

На чешкото трасе, където на 25 август ще проведе кръг от първенството, ще карат Хорхе Лоренцо и Валентино Роси. Испанецът все още се възстановява от операциите на счупената си на Ассен ключица. Въпреки затрудненията заради контузията той кара на Лагуна Сека и сега ще продължи да работи с екипа си.

Роси пък ще се опита да намери още по-добри настройки за мотора си. Смята се, че състезателите на Ямаха може да изпробват и безстепенна трансмисия, каквато вече използват в Хонда. Отборът обаче ще я пусне в състезание единствено, ако са напълно убедени в безопасността й.

Ямаха обаче ще тестват и на Мотеги – там ще са Кацуюки Накасуга и Ватару Йошикава. На японската писта ще е появата и на двукратния световен шампион Кейси Стоунър, като той ще управлява мотора на Хонда за 2014 г. Сузуки пък ще продължат работата си с Ранди де Пюне и Нобуацу Аоки.

Все още сме в тестовата и развойна за мотора фаза. Ще се трудим със събраните от предишните тестове на Мотеги, Барселона и Арагон данни. Ще пробваме различни настройки, работим по електрониката и т.н. – обясни тийм мениджърът на Сузуки Давиде Бривио.