Начало Автомобили Honda започна производство в новия си завод в Мексико

Honda започна производство в новия си завод в Мексико

282
0
Honda,завод,производство,фабрика,Хонда

Honda започна производство в новия си завод в Мексико. Съоръжението ще помогне на автомобилния концерн да отговори на търсенето на субкомпактните си модели в северноамериканския регион. Там започна да се прави Honda Fit 2015.

Компанията отбеляза случая със специална церемония, на която присъстваха президентът на Мексико Енрике Пеня Нието и президентът и главен изпълнителен директор на Honda Motor Co. Таканобу Ито.

Началото на работата в завода Селая увеличава производствения капацитет на автомобилния концерн в Северна Америка на приблизително 1,92 млн. броя годишно. През 2013 г. повече от 90% от продадените в САЩ Honda и Acura модели са бил произведени на континента. Очаква се тази стойност да нарасне до 95%, когато новото съоръжение достигне пълна мощност.

Заводът е разположен в Селая, Гуанахуато. Изграждането му струваше 800 милиона долара. Строежът започна в началото на 2012 г. Там ще работят 3200 души, а годишният производствен капацитет от 200 000 коли и двигатели ще бъде достигнат по-късно тази година.

Новият ни завод в Мексико е изграден въз основа главния принцип на Honda, спазван във всичките ни дейности: до доставяме продукти от най-високо качество, но все пак на разумна цена, на клиентите си по цял свят. В Селая виждаме въплъщението на изконните ценности на компанията. Хората в този завод са отдадени на това да постигат максимално високо качество и ефективност, като и да създават радост за потребителите – заяви президентът Ито.

Заводът е изграден изцяло за производство на субкомпактни модели. В него са вложени някои от най-напредничавите технологии на концерна за създаване на нови автомобили, включително някои, които за първи път бяха въведени през 2013 г. в Йории в Япония.

Очаква се през втората половина на 2015-та пък да заработи нов завод за трансмисии на Honda. Той също ще е в Селая, като неговият строеж възлиза на почти половин милиард долара.