Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда заслужи този резултат, заяви Верстапен

Хонда заслужи този резултат, заяви Верстапен

2222
0
Макс Верстапен
снимка: Куин Руни/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши трети в Гран при на Австралия, записвайки първи подиум за Хонда от повече от десетилетие. Последното класиране на японския производител бе третото място на Рубенс Барикело в Гран при на Великобритания през 2008 г. за заводския тим на компанията.

„Много съм щастлив от третата позиция. Радвам се на първо място, разбира се, за отбора, но и за Хонда. Всичко е великолепно, откакто започнахме да работим с тях, истинско удоволствие! Заслужиха този резултат”, заяви Макс.

„Меките гуми прегряваха наистина бързо, когато настигнеш някого на секунда – секунда и половина. Затова трябваше малко да се дръпна и да ги пазя, тъй като нямаше как да атакувам в онзи момент. Заради това успях да удължа серията си с 10 обиколки спрямо Себ [Фетел]. Колата вървеше чудесно, след като сложихме медиум. Балансът бе наистина добър и бавно се приближавах до него, но без да разрушавам гумите. И в момента, в който се появи възможност, се възползвах. За щастие, се получи. След това подгоних Люис [Хамилтън]. Като цяло имах малко повече скорост от Себ. Мисля, че бяхме по-бързи от него, но на тази писта просто е много сложно да се изпреварва.”

В опита си да настигне Хамилтън Верстапен излетя от пистата, но успя да се върне. Той не смята, че тази грешка е повлияла върху подреждането.

„Беше пропуск, но не мисля, че промени крайния резултат. За нас е много положително да започнем сезона с подиум и да се борим с Мерцедес. Страхотна работа на отбора след трудния петък, който изкарахме”, допълни пилотът на Ред Бул.