Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда знае причините за липсата на скорост

Хонда знае причините за липсата на скорост

45
0

След представянето на новата кола в края на януари от екипа на Хонда направиха и първите и изпитания на писта. Резултатите от тези тестове определено не бяха обнадеждаващи, но от екипа на японците не изразиха особено големи притеснения от постигнатите резултати и обявиха че те прекрасно знаят причините за тях.
От Хонда знаели още преди изпитанията че не могат да се надяват на чудеса през тези първа седмица тестове. Затова и никой не е особено притеснен от липсата на скорост.
„Колата е напълно нова, което от своя страна означава че започваме от начало по отношение намирането на верните настройки”, обяви Дженсън Бътън след изпитанията последната седмица. „Освен това още не сме се сработили изцяло с новото устройство за управление на двигателя (ECU), което до голяма степен се отразява негативно върху гъвкавостта на двигателя.”
Стив Кларк, шеф на тест екипа обаче вижда доста положителни неща в развитието на RA108:
„Новият болид е доста различен в аеродинамично отношение в сравнение с новата кола, така че ще ни е необходимо още известно време докато намерим правилния сетъп и настроим шасито.”
Кларк също така не е съвсем съгласен, че в Барселона пилотите на екипа са били бавни, въпреки че времената им бяха в дъното на таблицата:
„В единични обиколки определено ни липсваше скорост, но в дългите излизания на пистата стояхме доста добре.”