Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Хората на Макларън се прибират от Мелбърн, Ботас с послание към...

Накратко: Хората на Макларън се прибират от Мелбърн, Ботас с послание към феновете

1394
0
Макларън, механици
снимка: Макларън

Всички членове на екипа на Макларън, които бяха изолирани в Австралия вследствие на контакти със заразения си с COVID-19 колега, са си тръгнали за Великобритания.

14 души останаха под карантина в Мелбърн, след като човек от Макларън даде положителен тест за коронавируса (той също бе изолиран там). С тях остана състезателният директор Андреа Стела, за да съдейства за прибирането им.

Междувременно шефът на Макларън Рейсинг Зак Браун направи кратко изявление какво се случва в екипа и Формула 1.

Валтери Ботас отправи послание към феновете на Формула 1

Пилотът на Мерцедес каза, че е добре и призова всички да се пазят.

„Помнете – извличайте максимума от всеки един ден. Все още има много положителни неща в живота. Можем да вършим много. Надявам се, че сте с любимите си и важни за вас хора. И продължавайте да си миете ръцете! Това е много важно! Пазете се”, каза финландецът.

Алфа Таури затвори фабриката си в Италия, след като премиерът Джузепе Конте издаде нареждане всички съоръжения да спрат работа

Отворени останаха само тези, в които се произвеждат стоки от първа необходимост. Засега прекъсването на работата е до 3 април.