Начало Moto News Хорхе Лоренсо триумфира в Мизано

Хорхе Лоренсо триумфира в Мизано

49
0
Хорхе Лоренцо

Световният шампион Хорхе Лоренсо се върна на върха в MotoGP с брилянтно състезание като лидер от старта до финала на пистата Мизано за Гран При на Сан Марино. Това бе третата му победа за сезона, а след него финишираха Дани Педроса и Кейси Стонър.

Звездата на Repsol Honda Кейси Стонър, който стартира от първа позиция, искаше да излезе начело след първия завой, но Лоренсо направи невероятен старт и се изстреля напред. Той не остави никакви шансове на Стонър, като с победата си намали аванса на австралиеца във временното класиране на 35 точки. Дани Педроса беше трети на старта и би най-бърз на холшота към първия завой и започна битка със съотборника си, за да го изпревари и да финишира втори. Така за Стонър остана третото място.

Марко Симончели (San Carlo Honda Gresini Team) тръгна от седма позиция на старта, но много бързо настигна закрепилия се четвърти Андреа Довициозо (Repsol Honda), а на последната обиколка го изпревари, за да финишира четвърти. Бен Спийс (Yamaha Factory Racing) направи лош старт и изостана до седмо място на втората обиколка, но финишира на шесто място, зад Довициозо.

Валентино Роси (Ducati Team) тръгна от неприятната за него 11-а позиция, но още на втората обиколка стана пети. Два тура по-късно го изпревари Симончели, а Спийс направи същото на 15-ата обиколка. Седемкратният шампион във висшия клас завърши седми, пред Алваро Баутиста (Rizla Suzuki), който от своя страна на четвърти път влиза в топ 10 за този сезон. Десетката допълни Хектор Барбера от екипа на Mapfre Aspar.

Ники Хейдън (Ducati Team) катастрофира на третата обиколка и не можа да продължи, а Лорис Капироси (Pramac Racing) се прибра в бокса с проблем в гумите.