Начало Moto News Хорхе Мартин с положителен тест за COVID-19

Хорхе Мартин с положителен тест за COVID-19

156
0
Хорхе Мартин КТМ
Хорхе Мартин снимка Ред Бул

Пилотът на КТМ в Мото2 Хорхе Мартин стана първия състезател в MotoGP дал положителна проба за COVID-19. Испанският пилот няма да стартира в Гран при на Сан Марино.

Това е втори случай на заразен с COVID-19 в падока на MotoGP. Другият такъв е на механик от отбор в шампионата, който също е изолиран в дома си. Новината за положителния тест на Хорхе бе потвърдена от шефа на отбора на КТМ в клас Мото2, Аки Айо.

„Хорхе Мартин пропуска предстоящата Гран при на Сан Марино заради положителен тест за COVID-19. В момента той се чувства добре и е под карантина в своя дом. Надяваме се, че ще успее да се върне в падока възможно най-скоро и да се бори за челните места“, сподели Айо.

В момента Мартин е трети в шампионата и има еднакъв точков актив с втория Енеа Бастианини и само на 8 пункта зад лидера Лука Марини. Записа първата си победа за сезона по време на втората надпревара в Австрия.

Това не е първи случай на заразен с COVID-19 в световния моторспорт. Преди началото на първото състезание във Великобритания пилота на Рейсинг Пойнт Серхио Перес даде положителна проба за коронавирус и пропусна надпреварите на Силвърстоун.

За момента Хорхе Мартин няма да участва само в първата надпревара в Мизано и се надява да стартира в Гран при на Емилия-Романя.

ИЗТОЧНИКautosport