Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Безкрайно разочароваща квалификация; Уебър: Май се престарах в Q3

Хорнер: Безкрайно разочароваща квалификация; Уебър: Май се престарах в Q3

109
0
Марк Уебър

– Безкрайно разочароваща квалификация – гласеше обобщението на Кристиан Хорнер за представянето на Ред Бул днес на пистата в Шанхай.

Марк Уебър даде седмо време в Китай, но ще е шести на грида заради санкцията на Люис Хамилтън (Макларън). Съекипникът му Себастиан Фетел обаче за първи път от повече от две години не стигна изобщо последния квалификационен сегмент.

Изглеждахме толкова бързи и конкурентоспособни с твърдите гуми, че е срамота, задето Себастиан изтърва Q3 за толкова малко – продължи Хорнер. – Шеста и 11-а позиция не отговарят на очакванията ни, но топ 10 има доста по-различен формат тук, отколкото на предишните надпревари и това предполага интересно състезание.

Разликата наистина бе страшно малка, посочи Сирил Дюмон от Рено, който работи с екипа:

11 болида се събраха в рамките на 0,3 сек. За съжаление 11-ият се оказа един от нашите и Себастиан изпусна финалния сегмент за 5 стотни от секундата или някаква подобна стойност. Двата Мерцедес-а най-отпред нямат най-доброто възможно състезателно темпо, докато при нас този показател е на ниво – допълни той.

Самият Уебър даде по-подробно обяснение какво точно се случи с него и защо бе толкова далеч от темпото на най-бързите днес.

Обиколката ми в Q2 не бе лоша, но решителната в Q3 не се получи, както ми се искаше. Тук не е лесно да направиш цял тур като хората с меките гуми, а и ми се искаше да съм по-напред. Може би малко се престарах в Q3 и крайният резултат е разочароващ. Знаем, че колата е с наистина добра скорост, така че развитието на състезанието утре определено ще е интересно. Със сигурност ще е крайно оспорвано – коментира австралиецът.