Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер благодари на всички хора и партньори, които допринесоха за успеха на...

Хорнер благодари на всички хора и партньори, които допринесоха за успеха на Ред Бул

1026
0
Кристиан Хорнер, Ред Бул
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер бе на седмото небе след днешното състезание на Сузука. Шефът на Ред Бул отдаде почит на своя отбор след спечелването на шампионата при конструкторите. Хорнер благодари на всички хора и партньори, които са допринесли за успеха на Ред Бул. Британецът не пропусна да спомене, че Макс Верстапен е на „друго ниво“ спрямо всички останали.

Ред Бул записа още един убедителен успех от началото на сезона. Австрийският отбор триумфира в Гран при на Япония благодарение на Макс Верстапен. Нидерландецът потегли от полпозишън и доминираше през цялата надпревара на пистата Сузука. Така той записа 13-ти успех за годината и помогна на своя отбор на стане шампион при конструкторите. Успехът на Ред Бул бе още по специален, тъй като японското трасе е собственост на основния технически партньор на екипа- Хонда.

Ред Бул се завърна на най-високото стъпало на подиума след проблемите в Сингапур. Този уикенд тимът от Милтън Кийнс отново доказа, че е много по-напред от всички останали и спечели 15-ти успех от началото на сезона.

Самият Хорнер бе много щастлив от успеха на своя тим. Британският специалист бе на подиума в Сузука и прие трофея от името на отбора

„Това беше най-невероятното състезание за нас в най-невероятната година. Всичко това се дължи на тези момчета на пистата и на всички мъже и жени в завода в Милтън Кийнс“, сподели Хорнер.

„Към всички наши партньори- това е сбор от невероятни усилия на всеки, който дава своя принос за постигането на резултати като нашите“, продължи шефът на Ред Бул. „В момента Макс е на друго ниво, така че това беше невероятно представяне. [Хонда] е страхотен наш партньор. Затова бе много подходящо да спечелим заедно този шампионат на Сузука пред всички тези фенове. Подкрепата, която получихме през целия уикенд, беше просто феноменална“, добави Хорнер.

Гран при на Япония не беше напълно перфектна за Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс трябваше да оттегли колата на Серхио Перес. Опитният мексиканец се забърка в няколко инцидента и получи поражения в болида. По-късно обаче Перес е върна на трасето, за да изтърпи наказание, след което се върна отново в бокса.

„Днес той мина през няколко предни крила. Още от самото начало той бе малко побутнат, след което очевидно получи наказание и [след това] дойде удара с Кевин Магнусен. Това не беше неговият ден. Вярвам, че Чеко ще се възстанови в следващото състезание. Знаете, че той също е голяма част от успеха на отбора“, добави Кристиан Хорнер.